Home Over Mivas Getuigenissen Werknemers

Getuigenissen: Werknemers

“Ik werk al 31 jaar bij Mivas en kom nog altijd graag werken. Destijds ben ik gestart op Mivas 1 en na 6 jaar ben ik overgeplaatst naar Rumst waar een nieuwe vestiging werd opgestart. En hier sta ik nog steeds. Begonnen aan de band in productie, later opgeleid tot operator en vandaag de dag ben ik lijnassistente. Ik blijf tot aan mijn pensioen bij Mivas, ik voel me fantastisch hier.”

Carine Lenaerts
Lijnassistente Mivas 3

“Mivas is voor mij leuk omdat ik er rustig kan werken, dit is nodig voor mijn hartproblematiek. Ik werk er met plezier, al bijna één jaar nu. De monitoren zijn vriendelijk. Het volgen van de Nederlandse lessen was niet gemakkelijk maar wel goed. Ik leer nog alle dagen nieuwe woorden bij door het praten met collega's. Soms vertalen ze woorden voor mij naar het Frans zodat ik ze begrijp en leer. Mivas is goed voor de mensen, Mivas is een mooi bedrijf.”

Odette Boluka Nzale
Productiemedewerkster Mivas 2

“Ik ben als magazijnier bij Mivas gestart met een activa statuut. Zij hebben samen met mij een aanvraag in gang gezet om een erkenning te kunnen krijgen. Ondertussen heb ik mijn erkenning en kan ik bij Mivas blijven werken. Ik voel mij hier goed en heb leuke collega's. Mijn werk hier is niet zomaar een job. Het voelt aan als familie. Ik kom elke dag met plezier werken.”

Stefan Radev
Magazijnier Mivas1

“Ik ben bij Mivas in de poetsploeg gestart, maar kon dit niet blijven doen omwille van mijn gezondheid. De sociale dienst is samen met mij op zoek gegaan naar een andere job binnen Mivas. Ik werk nu in de keuken en doe mijn werk graag. Ik heb toffe collega's en kan bij vragen altijd bij iemand terecht.”

Rahim
Keukenploeg Mivas1

“Ik ben blij om op mijn leeftijd nog actief te kunnen zijn als werknemer ondanks mijn beperkingen. Ik verloor een oog en onderging meerdere operaties aan mijn buik met aanslepende gevolgen. Hierdoor kon ik niet meer terecht in het normale arbeidscircuit. Ik doe mijn werk graag en het geeft de mogelijkheid om onder de mensen te zijn. Als ik vragen heb kan ik altijd wel bij iemand terecht, een luisterend oor vind ik bij de sociale dienst. De werkplaats is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Wie ik ben is hier ook belangrijk, niet enkel de job die ik doe.”

Achiel Zoet
Productiemedewerker Mivas 2

“In Mivas II heerst een toffe, plezante en losse sfeer waar iedereen aanvaard wordt. Het is leuk samenwerken met collega’s die voor mekaar klaar staan en mekaar steunen. Iedereen wordt gewaardeerd voor zijn/haar bijdrage en inzet. Wij dragen gelijkwaardigheid dan ook hoog in het vaandel. Er wordt in optimale omstandigheden gewerkt naar een product dat de goedkeuring van onze klant kan “smaken”. Wij verwerken heel graag de koekjes van Lu, ten eerste omdat wij steeds de nieuwste producten zien passeren en ten tweede omdat het heel fijn samenwerken is met onze contactpersonen binnen Lu. ”

Omkaderingsteam Mivas 2

“Ik werk heel graag op Mivas II omdat er zo’n plezante sfeer is. Ik word aanvaard om wie ik ben en word niet beoordeeld om mijn handicap. Heel belangrijk voor mij is dat er rekening gehouden wordt met mijn capaciteiten.”

Kelly Van Genechten
Productiemedewerkster Mivas 2

“28 Jaar geleden ging ik werk zoeken. Mijn zus werkte toen al bij Mivas en ik ging er een kijkje nemen. De sfeer was er heel goed en ik heb niet verder gezocht. Ondertussen heb ik veel vrienden en vriendinnen op het werk. Het tempo is hier heel goed voor mij en ik vind het heel gemakkelijk dat er vervoer is naar het werk.”

Trees Anthonissen
Productiemedewerkster Mivas 3

“Ik voelde me onmiddellijk thuis bij Mivas. De monitoren zijn heel behulpzaam en ik heb leuke collega's. Het werk is afwisselend en er is vervoer naar de werkplaats. Als ik over iets mal-content ben, is er altijd wel iemand die wilt luisteren.”

Josephine Van Vlasselaer
Productiemedewerkster Mivas 3

“Tijdens de pauzes komen in de refter elke dag veel collega’s even uitblazen. We vinden het leuk dat we hen zelfbelegde broodjes, verse soep en allerlei lekkere dingen kunnen aanbieden. Een aantal collega’s zijn ook echte vrienden geworden. We kunnen op elkaar rekenen en ook buiten het werk spreken we regelmatig af. ”

De meisjes van de keuken
Huishoudelijk departement Mivas

“Bij Mivas heb je heel wat doorstroom mogelijkheden. Ik ben er destijds gestart als monitor en heb nu de functie van prijscalculator. Overschakelen op een 4/5de werkschema was geen enkel probleem. Dit is gewoonweg fantastisch toch!!! ”

Christine Somers
Prijscalculator

“Ik vind het heel aangenaam om bij Mivas te werken. Ik heb heel toffe collega's, goeie monitoren, behulpzame sociale dienst en directie. Het werk is afwisselend en ik kan deeltijds werken. Kortom, alles is hier goed!”

Rudy Vranckx
productiemedewerker Mivas

“ Maatschappelijk werk is een job met een letterlijke vingerwijzing naar onze werkende maatschappij, waar verwachtingen en eisen hoog liggen en waar een trouwe gids nodig kan zijn om de weg te wijzen. Grote woorden, waar veel achter zit. Bij Mivas betekent dit maatschappelijk werk dat onze medewerkers bovenal een goed waardegevoel krijgen en dit in acceptatie met hun beperkingen. Zoals het spreekwoord zegt: ‘Ieder vogeltje zingt (in Mivas) zoals het gebekt is’ en met onze ondersteuning blijven ze deel uit maken van die veeleisende, werkende maatschappij. Ik vind het aangenaam en prettig dit sociaal idee eveneens te kunnen verwezenlijken in mijn persoonlijk leven, namelijk een goed evenwicht bewaren tussen deeltijds werken en de zorg voor twee kleine spruiten. ”

Annemie Cornille
Sociaal assistente Mivas

Afdrukken Naar top